Nejnovější recenze ze sekce Rozmetadla a posypové vozíky
dobré
- Splnil to co jsem od něj očekával
- Trochu více trpělivosti při skládání - horší návod
Jedno z kvalitnějších rozmetadel za rozumnou cenu. Zahradu, kterou jsem dělal s ručním rozmetadlem půl hodiny s tímto výrobkem zhruba za deset minut!
- jednnoduchost,hmotnost
- vrtulka,která posouvá granule k rozmetacímu kolu by mohla být alespoň přilepená
viz nahoře
- Lehce ovladatelný
- Možnost zavěšení na krk nebo rameno
Doporučil bch tento produkt ostatním malopěstitelúm.
- Po necelych trech letech, tj. po cca. 10ti pouziti na 200m zahrade upadlo kolecko. Hlinikova hridel rozmetace se v miste spojeni s hridelkou kolecka prakticky rozpadla. Vozik jsem skladoval vzdy cisty a v suchu.
NEDOPORUCUJI. KONSTRUKCNI VAZA. VYHOZENE PENIZE. NEOPRAVITELNE. PODVOD NA ZAKAZNIKOVI. ZTRATA DUVERY VE ZNACKU GARDENA.
- Po 15 minutách hnojení, se drážky které jsou na kolečkách úplně zničily. Ty drážky jsou spojeny s osičkou, která otáčí tzv. rozmetadlo. A jelikož se drážky zničily, tak se nic neotáčí ani nerozmetá.
Vyhozené peníze. Nekupujte to.
Kvalita a použitý materiál odpovídá ceně. Pro hoby použití dostačující.
- Snadná montáž, možnost dávkování materiálu
- Nutné udržovat zařízení v suchu
Toto je druhý výrobek stejného provedení, první přestal fungovat, protože zarezly kolečka na hřídelce - nutno používat a udržovat aplikátor v suchu
- cena, zpracování, časová úspora při práci na zahradě, 2 v jednom, kvalitní ocelové břity v rozmetadlu
- zatím jsem nezpozoroval problém
Již jsem popisoval recenzi pro traktor STIGA Estate HST a provzdušňovač AGRI FAB AF294. Nicméně mě nebavilo neustále chodit po pozemku s posypovým vozíkem a do toho jsem přemýšlel jak tavní plochu aerofikovat. Na trhu jsou 3 způsoby - koupíte si boty s hřeby (k ničemu), válec s hroty, duté hroty, a propichování provzdušňovačem s hvězdicemi.
Dloho jsem přemýšlel, proč mám na travní ploše fleky suché trávy (v horkých měsících) a proč se mi voda ze závlahy nedostane pořádně do hloubky. Pak jsem se dočetl o aerofikaci a 3 týdny jsem vybíral příslušenství za traktor, které bych využil vícekrát než jen 2x za sezonu. Půjčovna na toto příslušenství je na Mostecku sci-fi a tak jsem se rozhodl pro AGRIFAB 2in1. Provzdušňovač a rozmetadlo v jednom.
Včera jsem dělal obnovu trávníku a poprvé jsem tento vozík za traktor použil a zde jsou mé postřehy.
V první řadě pokud chcete jen prokypřit půdu, tak vozík doporučuji zatížit min 20kg. Já to udělal tak, že při prvním pokusu jsem tam dal 2 pytle s travním substrátem. No a to jsem neměl dělat, protože hvězdice na prokypení jsou řetězem spojená s rozmetadlem, takže kovové břity v rozmetadlu se při prokypřování také točí. Hned se mi do břitu namotal igelit z balení substrátu. Takže to nebyl dobrý počin. Doporučiji zatížit buď pískem a rozmetadlo uzavřít a nebo klidně jakýmkoliv pytlem, ale na spodní část rozmetadla si dejte prkno, které zamezí styku zatížené věci s břitem rozmetadla.
Protože jsem obnovoval trávník, tak jsem si vozík zatížil pískem, který jsem smíchal s osivem pro dosetí a hnojivem od Agra (Travin už nikdy více). Poté jsem zapřáhl za traktor a projel jsem 1/2 pozemku a to "křížem", tedy ve všech směrech. Hvězdice se do půdy perfektně zaboří a dělají cca 3-5 cm vpichy (řezy). Za sebou vidíte jen direčky po hvězdicích bez jakéhokoliv poničení trávníku. Pro druhou půlku pozemku jsem opět doplnil směs písku atd. a postup byl naprosto stejný.
Při záběru provzdušňovače cca 100 cm jsem za 30 minut zvládl plochu 750 m2. 9 hvězdic je plně dostačujících.
Jako pomocníka jednoznačně doporučuji, i kyž jsem chtěl původně od AGRI FABu universální systém, kde máte jednu platformu, na kterou můžete ukotvit, válec, provzdušňovač, dité trny, vyhrabávač trávy (drátky) atd. Sestava bez válce je na Amazonu za cca 400USD, ale nedpravují do ČR, doprava do ČR by byla za částku 320 USD bez celních poplatků.
Nicméně nelituji a nákup doporučuji spolu s AGRI FAB AF294 (drátky pro vyhrabávání stařiny, mechu atd).
Nicméně důležité :
Pokud chcete kypřit, bez použití rozmetadla, tak to jde - rozmetadlo zavřete (průchd pro písek, osivo, atd).
Jestli chcete jen použít rozmetadlo bez kypření, tak bohužel, to nejde. Rozmetadlo je s hvězdicemi propojeno řetězem a pohybem - pojezdem hvězdic po pozemku je tak poháněno rozmetadlo. Mě to nevadí, alespoň každý 3-tí týden při hnojení a pískování rovnou i kypřit, trávníku to zcela určitě jen prospěje a bude v dobré kondici jako Vitalij Kličko v posledních 10-ti letech.
Problém však musím vyřešit na zimu, kvůli buď pískování nebo solení, ale popravdě řečeno, kolikrát jsem to za poslední roky dělal - 2x 3x lopatou ?
Rozmetadlo jsem si kupoval především pro pomoc na zahradě, takže mě tato věc moc netrápí, nicméně je dobré Vás, případné zájemce, o tomto informovat.
Věřím, že mé recenze budou pro Vás prospěšné.
- jednoduchost
- funkčnost
- zatím nic
za ty peníze dobrá koupě
Měli jsme možnost vyzkoušet i Gardenu, a ta je prostě lepší. Ale zase stojí podstatně víc. Takže kdo nepotřebuje nejlepší výrobek na trhu, tak tohle je slušný kompromis kvalita/funkčnost/cena.
- Rozmetá dobře a na rozdíl od vozíčků, která hnojivo rozhazují v pásech, neudělá na trávníku pruhy.
předpínání bovdenu není vyřešeno moc dobře, bovden je dlouhý a i systém přenastavení na velikost otevření není dobře zvolený, na druhou stranu, za ty peňauze.....
- Mizerné konstrukční řešení, které počítá s tím, že se vám vozík rozpadne nejpozději do 2 let
- Hnojivo je natolik agresivní, že naruší plasty i hliníkový profil, do kterého jsou vsazena kola. Ta se zadřou a rozpadnou. Neopravitelné.
Nedoporučuji
Spokojenost, zadne problemy
S produktem mám zkušenosti již déle.
jednoduchá obsluha.
Doporučuji.
- snadná obsluha, rychlé použití, výhodou je regulace množství rozmetávaného hojiva a také regulace rychlosti,prostě výborný
Zahradu o výměře 1500m2 jsem pohnojila během 10ti minut. I když nasypete plný zásobní hnojiva, je manipulace s rozmetadlem snadná. Opravdu skvělý pomocník na naši zahradu, konečně nemáme zahradu jak zebru, ale tráva je krásně rovnoměrně prohnojená! Všem vřele doporučuji, myslím si, že i cena je v poměru ke kvalitě úměrná.
- levné, jednoduché, funguje
levné, jednoduché, funguje
- Netreba manualne preosievat :-), naozaj to funguje
- je tichy
- Pri skladani som zistil, ze mi chyba jedna skrutka, musel som ju samostatne dokupit.
- Trosku zle sa pasuje furik pod preosievac, stale nieco ide mimo
- pri hadzani lopatou do bubnu obcas nieco aj dole do furika. Mozna keby bol vacsi bubon, by sa to nestavalo.
Je to jediny produkt tohto druhu na trhu pre zahradkarske pouzitie. Cize tazko porovnavat.
Cena by mohla byt nizsia ale tym, ze to je monopolny produkt, tak sa tomu da rozumiet.
- Velice pekne rozhazovani
Je lepsi nez voziky, co hnojivo pouze sypou
vyhovuje pro daný účel (zimní posyp ploch)
Zobrazuji 461 - 480 ze 500 recenzí « Předchozí 1...21 22 23 [ 24 ] 25 Další »